Le Compteprijs

Jaarlijks wordt er door het bestuur van de Historische Vereniging Delfia Batavorum een prijs uitgereikt aan de eigenaar c.q opdrachtgever van een project waarbij een historisch verantwoorde restauratie of verfraaiing van een pand of terrein in de Gemeente Delft heeft plaatsgevonden.

Deze prijs wordt door dit bestuur beoordeeld en gekozen uit jaarlijks gemiddeld dertig inzendingen. In 2001 en in 2005 is deze prijs uitgereikt aan onze opdrachtgevers dankzij een door ons uitgevoerd project.In 2001 hebben wij een volledige externe restauratie uitgevoerd aan het pand Voorstraat 12-b te Delft. Bij dit historische monumentale pand hebben wij de volledige kapconstructie geïsoleerd en gerestaureerd en hebben we tevens de bestaande voorgevel op de begane grond compleet gewijzigd van winkelpui naar woonhuis.In 2005 hebben wij een complete extra verdieping gerealiseerd op het pand Heemskerkstraat 11 te Delft.

Ondanks dat dit pand niet direct in het centrum ligt maar aan de rand van het centrum van Delft is deze dakopbouw toch als winnaar uitgekozen omdat de doorgezette traditionele bouwstijl en vormgeving er voor heeft gezorgd dat het net lijkt alsof deze extra verdieping er altijd op heeft gestaan. Uiteraard was het dan ook een uitdaging om deze extra verdieping zodanig op het pand aan te brengen dat de symmetrie, detaillering en vormgeving geheel vloeiend overloopt in de bestaande situatie en geen afwijkende onderbreking van het traditionele bouwwerk geeft.

Intern zijn twee grote slaapkamers gerealiseerd en een zeer fraaie badkamer. Ook de nieuwe trap van de eerste verdieping naar de nieuwe tweede verdieping is zeer fraai en valt geheel weg in de hernieuwde indeling van de ruimten. U begrijpt dat wij best wel een beetje trots zijn op deze beide onderscheidingen welke ons alleen maar stimuleren hier een derde prijs aan toe te voegen.