Bouwkundig Woordenboek – M

« Ga terug

Maatwerk:  Ook betreffende louter interne verbouwingen en /of louter meubelwerk kunt u op ons rekenen en bij ons terecht. Van kasten tot balie’s, van kleine aanpassingen (invalide-aanpassingen e.d) tot restauratie van uw antieke meubelen, wij kunnen dit keurig voor u verzorgen.

Machinale:  Wij, als Bouwbedrijf zeelenberg BV zijnde, hebben uiteraard een geheel eigen professionele machinale. Voor procuctiewerk c.q grootschalige prefab onderdelen of repeterend werk hebben wij nauw contact met een speciaal hierin gespecialiseerde timmerfabriek.

Materialen:  Als gerenomeerd bouwbedrijf nemen wij veelal onze te gebruiken en verwerken bouwmaterialen af bij de welbekende leveranciers in de Delftse regio. Hierdoor weten zowel wij als onze opdrachtgevers dat wij louter kwalitatief goede materialen aanleveren.

Materieel: Wij maken zoveel mogelijk gebruik van eigen materieel zoals steigerwerk, ladderlift etc. Indien al ons materieel reeds in gebruik is dan huren wij de benodigde en eventueel aan te vullen materieel. Uiteraard wordt al ons klimmaterieel –en electrisch handgereedschap jaarlijks gekeurd.

Meerjarenonderhoudsplan:  Zoals u wellicht weet leveren wij tevens geheel op maat gemaakte –en opgestelde meerjaren onderhoudsplannen van vijf of tien jaren. Wellicht heeft u een pand aangekocht wat u verhuurd aan studenten en u woont zelf ver buiten Delft dan is het wellicht prettig te weten dat er in geval van calamiteit een bedrijf gereed staat om direct ad-hoc actie te ondernemen. Tevens bent u middels een meerjarenonderhoudsplan verzekerd van een waardevastheid van uw pand, blijven alle bouwonderdelen in optimale toestand en wordt u geïnformeerd wanneer een bepaald onderdeel toe is aan herstel of vervanging (zie bijlage) (link).

Meerwerk:  Als opdrachtgever heeft u ze vast allemaal wel eens gehoord, de spookverhalen van aannemers die absurd hoge meerwerk facturen sturen. Omdat wij hieraan geen deel wensen te nemen voeren wij gewoonweg géén meerwerk –werkzaamheden uit zonder dat wij hier een schriftelijke opdracht voor hebben ontvangen. Al onze medewerkers hebben tijdens een project zgn. ‘ad-hoc meerwerkformulieren’ bij zich welke ter plaatse worden ingevuld en ondertekend alvorens de gevraagde werkzaamheden uit te voeren. Op deze wijze ontvangt u nooit meerwerkfacturen voor werkzaamheden waar u niet voor heeft getekend.

Monumenten:  Natuurlijk zijn wij, als Bouwbedrijf Zeelenberg BV zijnde, geheel thuis in de Monumenten. Zo hebben wij diverse kerken in onderhoud en voeren wij regelmatig restauraties uit in particuliere, Gemeentelijke –of bedrijfsmatige monumentale panden /gebouwen. Gezien onze ruim 100-jarige ervaring in deze branche is alle know-how hiervoor ruimschoots vertegenwoordigd.