Bouwkundig Woordenboek – V

« Ga terug

Veiligheid:  Zoals elk degelijk bouwbedrijf hanteren wij alle voorgeschreven wettelijke ARBO-eisen /voorschriften. Al onze medewerkers hebben dan ook het VCA –keurmerk, twee maal per jaar hebben we een toolbox-meeting waarbij onze gerelateerde Hogere Veiligheidskundige uitleg geeft over een bepaald risicovol aspect in de bouw zoals bijvoorbeeld Steigerwerken of Werken op Hoogte etc.

Verbouw:  Door onze ruim 100-jarige ervaring in de verbouw-branche kunt u er vanuit gaan dat alle know-how op het gebied van verbouwen volledig aanwezig is. Op verzoek kunnen wij u meerdere referenties doen toekomen om bovenstaande bewering te staven.

Vergunningen:  Omdat er in veel gevallen een bouwvergunning (of in geval van monumenten een Wijzigingsvergunning Monumenten én een bouwvergunning) bij bouwvoornemens benodigd is, kunnen wij deze uiteraard in zijn geheel voor u verzorgen. Om deze vergunningen te verkrijgen, indien nodig, werken wij met een ‘vast’ bouwkundig ingenieursbureau. Zij maken al onze benodigde tekeningen en constructieve berekeningen welke benodigd zijn om de bouwvergunning van de Gemeente te ontvangen. Ook eventueel benodigde sloop –en /of precariovergunningen kunnen wij voor u verzorgen.

Verrekenprijzen:  Veelal wordt er in bijvoorbeeld de situatie wanneer er een badkamer verbouwd dient te worden gevraagd om nieuw wand –en vloertegelwerk. Omdat hier, evenals in bijvoorbeeld keuken, open haarden etc. een ontzettend groot assortiment is te vinden en dus ook de prijsverschillen enorm uiteenlopen, gerekend met verrekenprijzen voor bijvoorbeeld de aanschaf per m2 van het tegelwerk. Het hiervoor opgenomen bedrag vermelden wij expliciet zodat het prijsverschil in aanschaf op basis van verrekening wordt nagecalculeerd.

Verzekeringen:  Als erkend bouwbedrijf, lid-Bouwend Nederland, lid-BouwGarant en STEHA gecertificeerd, zijn wij uiteraard in het bezit van alle benodigde verzekeringen zoals onder andere minimaal de Bedrijfsaansprakelijkheidverzekering, een doorlopende CAR-verzekering (Constructie All Risk), een bedrijfsongevallenverzekering etc etc.